Recept: granaatappel-prosecco-sorbet

vrijdag, 16 augustus 2019

Subtiel, fris, zoet en verrassend zijn de woorden die deze sorbet uit ‘IJs & co’ het beste omschrijven. Door de alcohol in het ijs, blijft het wat zachter. Snel opeten dus!

Granaatappel-prosecco-sorbet

Voor 500 ml

Ingrediënten
250 ml prosecco
100 ml water
150 g kristalsuiker
250 g granaatappelpitjes

 

Verwarm de prosecco, het water en de kristalsuiker al roerend in een pannetje tot de suiker gesmolten is. Pureer de granaatappelpitjes in een blender of met een staafmixer en giet de puree door een zeef om de harde pitjes eruit te zeven. Voeg het proseccomengsel aan de puree toe, roer goed door en zet minimaal 4 uur in de koelkast.

Giet het ijsmengsel in de ijsmachine* en laat deze draaien volgens de gebruiksaanwijzing.

 

* Heb je geen ijsmachine, maar wil je toch graag dit ijs maken? Dat kan! Alle recepten in ‘IJs & co’ zijn te maken met behulp van je blender, keukenmachine, met de hand of middels de ijsblokjesmethode. Zo lang je maar een vriezer hebt!

Boeken

IJs & co

ISBN: 9789461432117