Recept: Ginja Ninja cocktail uit ‘Vet’

vrijdag, 28 december 2018

Niets feestelijker dan met een vette cocktail het nieuwe jaar inluiden! Dit drankje is een variatie op de negroni, een volwassen cocktail geroemd om zijn bittere smaak.

Ginja Ninja

Trekken: 30 minuten
Bereiden: ca. 10 minuten

Voor 1 cocktail

30 ml Ginja (Portugese bessenlikeur)
30 ml Jinzu gin
30 ml Willem’s Wermoed vermout
sinaasappelschil van een biologische sinaasappel, ter garnering
ook nodig: jampot, ijsblokjes, roerbeker en strainer

oolongthee-olie
100 ml arachideolie
3 el oolongthee

 

Maak de oolongthee-olie door de arachideolie met de oolongthee te mengen in een jampot. Sluit af met de deksel en zet de jampot 30 minuten in een oven van 60 °C of laat hem (goed verpakt in plasticfolie) een ronde meedraaien in de vaatwasser. Laat daarna afkoelen en giet, met behulp van een trechter, door een zeef in een schoon flesje.
Koel je glas eerst met ijsblokjes. Meng dan in een roerbeker de Ginja, gin en vermout met veel ijsblokjes. Roer goed door.
Giet het gesmolten water uit het glas met een strainer. Giet de cocktail door een strainer over het ijs in het glas. Garneer met een sinaasappelschilletje en wat druppels oolongthee-olie.

Uit: Vet | Auteur: Bas Robben | ISBN: 9789461431837 | €24,95

Boeken

Vet Bas RobbenVet

ISBN: 9789461431837