Met het boek ‘Superveg’ in de hand, maak je gelijk je goede voornemens waar! Dit recept met pompoen is feestelijk en een goede bron van eiwitten. Bovendien ook geschikt voor de veganist, glutenvrij en vooral héél lekker.
Gevulde pompoenringen
voor 2 personen als hoofdgerecht of 4 personen als bijgerecht
voorbereiding 30 minuten
bereiding 20 minuten
Ingrediënten
– 600 g ronde pompoen of flespompoen (gewicht met schil)
– 1 el extra vergine olijfolie, en meer om te bestrijken
– zeezout en versgemalen zwarte peper
– 125 g halloumi, grofgeraspt
– 100 g suikermaïs (versgekookt, diepvries of uit blik)
– 1 knoflookteen, geperst
– 1 el ingemaakte chilipepertjes, zoals jalapeño’s, grofgesneden
– een mespunt cayennepeper
1. Verwarm de oven voor tot 250 °C en bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Bij een hele pompoen zoals een eikelkalebas snijd je 2 cm van de boven- en onderkant af. Bij een flespompoen snijd je de dunne bovenste helft eraf en hoef je alleen de onderkant bij te snijden. Snijd de schil in met je mes om 4 gelijke ringen van ongeveer 1 cm breed aan te geven. Snijd de ringen en verwijder de pitten en draden met de punt van je mes.
2. Leg de ringen op de bakplaat en bestrijk ze rondom met olijfolie. Bestrooi ze met zout en peper. Bak de ringen 5 minuten en haal ze uit de oven.
3. Meng voor de vulling de rest van de ingrediënten met een mespunt zout. Verdeel over de gaten van de ringen. Zet weer in de oven en bak nog 10 tot 15 minuten, totdat de pompoen zacht is en de kaas goudkleurig en gesmolten. Eet smakelijk!
optie
Serveer met geroosterde of gepureerde zoete aardappels of quinoa. Ook lekker met gefrituurde plakjes knolselderij.
Uit: Superveg | Auteur: Celia Brooks | ISBN: 9789461431899 | €25,95