Recept: gesauteerde venusschelpen uit ‘Basque’

vrijdag, 17 maart 2017

Venusschelpen zijn geliefd over de hele wereld, je kunt ze natuurlijk ook op heel veel verschillende manieren bereiden. Bij dit recept uit ‘Basque‘ kun je wat pasta koken voor een snelle lunch en wat chili toevoegen voor wat extra pit.

G1703 Recept Basqueesauteerde venusschelpen met knoflook, citroen & peterselie

José Pizarro: “Als je van plan bent om voor een groepje mensen te koken, kies dan ingrediënten en gerechten waar je vrienden gek op zijn en die snel te bereiden zijn zodat je niet de hele tijd in de keuken staat.

Voor 4 personen

olijfolie
3 dikke knoflookteentjes, gepeld en gesnipperd
1 citroen, de helft in dunne schijfjes en de helft uitgeperst
1 kg verse bruine venusschelpen, schoongemaakt
een paar takjes tijm, blaadjes gerist
een handvol fijngehakte platte peterselie
knapperig brood, om erbij te serveren

Verhit wat olie in een diepe pan met dikke bodem. Bak de knoflook en citroenschijfjes 30 seconden, zet het vuur hoog, voeg de bruine venusschelpen toe en doe het deksel op de pan. Kook 2 tot 3 minuten tot de venusschelpen allemaal open zijn, schud de pan af en toe heen en weer (gooi de venusschelpen die niet opengaan weg).
Voeg het citroensap en de kruiden toe en serveer met knapperig brood om lekker mee te dopen.

Fotografie: Laura Edwards

Boeken

Basque

ISBN: 9789461431523