Recept: Geitenkaaslolly’s uit ‘Fingerfood’

vrijdag, 29 december 2017

Tip voor Oud & Nieuw! Ga het nieuwe jaar extra feestelijk in met dit recept uit ‘Fingerfood’. 

Geitenkaaslolly’s

 

Ingrediënten:
75 g geroosterde pistachenoten, zonder dop (nettogewicht)
2 vellen filodeeg
50 g gezouten boter, gesmolten
400 g zachte geitenkaas
150 g gehakte gedroogde abrikozen
1 el gedroogde oregano
1 el gedroogde munt

 

 

 

 

 

 

1 hakken
Verwarm de oven voor op 200 °C/gasstand 6. Hak de pistachenoten grof. Leg het filodeeg op een bakblik en bestrijk de bovenkant met gesmolten
boter. Bak het in 5 minuten goudbruin en knapperig. Haal het filodeeg uit de oven en laat het afkoelen. Verkruimel het filodeeg als het is afgekoeld.

2 rollen
Neem telkens een theelepel geitenkaas en rol er met je handen balletjes van. Steek een lollystokje in elk balletje.

3 bedekken
Leg de gehakte abrikozen op een schaal. Meng de pistachenoten en oregano door elkaar en leg dit mengsel op een ander bord. Meng de filodeegkruimels en de munt op een derde bord. Rol de balletjes geitenkaas door de verschillende borden voor verschillende smaken.

 

Boeken

Fingerfood

ISBN: 9789461430793