Gebakken makreel is een van de enorm makkelijke gerechten uit het kookboek ‘The Curry Guy Easy‘ die je in een handomdraai op tafel hebt. En toch is dit gerecht met de typische Indiase kruiden echt een smaakbommetje waar je papillen heel blij van worden.
Het recept voor deze gebakken makreel baseerde auteur Dan Toombs op het recept wat hij van zijn vriend Eshan (Mo) Miah, eigenaar van Zaman’s in Newquay, kreeg. Toen hij het proefde, wist hij dat het in zijn kookboek The Curry Guy Easy thuishoorde! Het is binnen een paar minuten klaar en heerlijk op naan of stokbrood en ideaal als lunch, voorafje of bijgerecht bij een Indiase tafel vol gerechten.
Gebakken makreel
Voor 2 personen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 10 minuten
Ingrediënten
2 el koolzaadolie
½ ui, fijngesneden
3 groene chilipepers, fijngehakt
200 g verse tomaten, in blokjes
1 ei
250 g gerookte makreel
½ tl komijnpoeder
½ tl paprikapoeder
½ tl korianderpoeder
3 el verse koriander, fijngehakt
zout en versgemalen zwarte peper
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en schenk de koolzaadolie in de pan.
Bak hierin de ui en de groene chilipepers terwijl je af en toe roert, tot de ui zacht en licht goudbruin is. Roer daarna de tomatenblokjes erdoor.
Voeg nu het ei en de gerookte makreel toe en roer door waarbij je de vis in stukjes verdeelt en het ei kan stollen.
Voeg het komijnpoeder, het paprikapoeder, het korianderpoeder en de fijngehakte koriander toe. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.
Uit: The Curry Guy Easy | Auteur: Dan Toombs | ISBN: 9789461432063 | €20,95