Recept: Garnalen-katsu met slaw en chilimayo-bao uit ‘My Asian Kitchen’

vrijdag, 15 januari 2021

Deze kleine, in panko gepaneerde garnalenburgers op een zacht gestoomd bao-broodje met chilimayo en crunchy kool zijn echt om van te watertanden! Gelukkig is het vrijdag en delen we graag het recept met je.

Garnalen-katsu met slaw en chilimayo-bao

Voor 12 kleine burgers
Voorbereiding: 20 minuten, plus 1 uur koelen
Bereiding: 5 minuten

Ingrediënten
400 g rauwe gepelde garnalen
4 lente-uien, fijngesneden
2 tl sojasaus
1 el versgeraspte gemberwortel
40 g zacht broodkruim
50 g patentbloem
2 eieren, losgeklopt
100 g panko (Japans paneermeel)
plantaardige olie, om in te frituren
gestoomde bao-broodjes (toko)

coleslaw
2 flinke handenvol fijngesneden kool
8 rode radijzen of 1 watermeloenradijs, in dunne plakjes
1 el rijstazijn
zeezout

chilimayo
1 el hete chilisaus
1 tl limoensap
1 el mayonaise
2 tl sesamzaad

 

Maak eerst de coleslaw: meng de kool, radijzen en rijstazijn in een kom. Voeg wat zeezout toe en schep om.

Schep de helft van de garnalen, de lente-ui, sojasaus en gemberwortel in de keukenmachine, pulseer tot een mooie puree. Snijd de overige garnalen grof en roer ze erdoor, samen met het broodkruim. Vorm er met de hand ongeveer twaalf burgers van.

In drie kommen verdeel je respectievelijk de bloem, het losgeklopte ei en de panko. Wentel de burgers eerst in de bloem, vervolgens in het ei en dan in de panko. Ga zo door tot alle burgers een mooi pankolaagje hebben. Bewaar ze intussen op een bord met daarop een laag bakpapier en afgedekt met bakpapier en plasticfolie. Bewaar ze koud voordat je ze frituurt, minimaal een uur, want dan worden ze mooi stevig.

Maak de chilimayo door alle ingrediënten te mengen in een kommetje.

Verhit de olie in een wok of een steelpan tot 180 °C, of tot een klein stukje brood er meteen goudbruin in wordt. Leg een ovenrek op een bakplaat om de burgers te laten uitlekken. Frituur de burgers in 2 tot 3 minuten goudbruin.

Serveer de bao buns met daarin de katsu, wat chilimayo en de coleslaw.

 

My Asian Kitchen | Auteur: Jennifer Joyce | ISBN: 9789461431998 | €25,95

Boeken

My Asian Kitchen

ISBN: 9789461431998