Toen Milou van der Will in Londen was voor een masterclass, at ze daar deze curry. Geurige basmatirijst met een kruidige, gele currysaus. Knapperige paksoi, gefrituurde tofu, frisse koriander. Een pindaatje en een ringetje rode peper om het spannend te houden. Zo simpel, maar zo goed.
De London curry
Bereiding: 15 minuten
Voor 2 personen
Ingrediënten
• 1 el olie
• 1 rode ui, fijngesneden
• 1 x recept gefrituurde tofu*
• 2 Shanghai paksoi of 1 grote, bladeren geplukt en schoongemaakt
• 4 el gele currypasta (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
• 400 ml kokosmelk
• 1 el limoensap
• 1 hand verse koriander
• 2 el pinda’s, grofgehakt
• 1 rode peper, in ringetjes
• basmatirijst, om erbij te serveren
Verhit de olie in een wok en fruit hierin de rode ui met een snuf zout aan. Voeg de gefrituurde tofu toe aan de wok en daarna gelijk de paksoi. Schep even door en doe nu de currypasta in de pan. Roer goed en schenk de kokosmelk erbij. Knijp het limoensap erbij en haal van het vuur.
Serveer direct en garneer met de koriander, pinda’s en rode peper. Geef er basmatirijst bij.
* Gefrituurde tofu
Nodig: 325 g (1 blok) tofu + 2 el maïzena + 1/2 tl zout + olie, om in te frituren
Snijd voor het frituren de tofu in kleine blokjes. Bestrooi de blokjes met de maïzena en het zout. Hussel goed. Verhit een flinke laag olie in een wok. Bak de tofu lichtbruin en lichtknapperig. Giet dan de meeste olie uit de wok en bak nog een minuut verder.
Uit: Vegan Comfort | Auteur: Milou van der Will | ISBN: 9789461432612 | €30,95