Je kunt deze chocoladetruffels natuurlijk leuk verpakken en aan je lief op Valentijnsdag geven. Je kunt ze ook allemaal zelf opeten. Aan jou de keuze!
De echte truffel
Voor ongeveer 50 stuks:
200 g pure chocolade met 70% cacao
280 g slagroom
20 g zachte boter
cacaopoeder voor het omhulsel
De ganache
Hak de chocolade in stukjes. Verhit de slagroom tot het kookpunt en voeg de chocolade toe. Roer voorzichtig met een spatel tot een gladde emulsie. Zorg dat er geen lucht in komt. Roer de zachte boter erdoor en laat de ganache 24 uur opstijven bij 18 °C.
Het omhulsel
Vorm kleine balletjes van de ganache en rol ze door de cacaopoeder. Leg ze in een zeef en schud overtollige cacao eraf. Let op: de truffels zijn maar 5 dagen houdbaar bij 20 °C.
À la Mère de Famille | Auteur: Julien Merceron | ISBN: 9789461430878 | €29,95