Recept: bloemkoolwings met hete saus uit ‘Superveg’

vrijdag, 9 november 2018

Een van de meest geliefde snacks – chicken wings – kan worden getransformeerd tot een gezonder alternatief door bloemkool te gebruiken. Een heerlijk hapje voor op een feestje en ideaal als tv-snack vanavond!

Bloemkoolwings met hete saus

voor 2-4 personen | voorbereiding 20 minuten | bereiding 20 minuten
caloriearm | glutenvrij (als je glutenvrije cornflakes gebruikt) | zuivelvrij

Ingrediënten
keukenzout
250 g bloemkoolroosjes, zo groot als walnoten, ca. 2-3 cm
100 g cornflakes (het liefst ongezoet en zonder additieven)
zeezout
2 eieren
kokosoliespray of een andere oliespray

Voor de hete saus
1 el kokosolie of extra vergine olijfolie
4 el tomatenketchup
½ tl sriracha of een andere hete chilisaus
2 tl appelciderazijn of rijstazijn
1 tl lichte sojasaus
1 kleine knoflookteen, geperst, of ½ tl knoflookpoeder

Optie
Voeg 1 of 2 eetlepels geroosterd sesamzaad toe aan de kruimels voor extra smaak

Ook nodig
Bakplaat, bakpapier, keukenmachine voor het pulseren van de cornflakes (of doe ze in een afgesloten plastic zak om ze te verkruimelen)

 

1. Breng in een pan ruim gezouten water aan de kook. Voeg de bloemkoolroosjes toe en blancheer ze 1 minuut. Haal ze uit de pan en spoel ze af onder koud water tot ze zijn afgekoeld. Laat ze goed uitlekken.

2. Verwarm de oven voor tot 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de cornflakes in een keukenmachine en pulseer tot ze zeer fijne broodkruimels lijken. Schud ze in een ondiepe kom en roer er een flinke mespunt zeezout door.

3. Klop de eieren los in een kleine kom. Wentel elk roosje eerst door de cornflakes, dan door het ei en vervolgens opnieuw door de cornflakes. Leg ze op de bakplaat.

4. Bespray elk stukje bloemkool een paar keer met olie. Bak ze 20 minuten in de oven, of tot de roosjes stevig en knapperig zijn.

5. Maak intussen de hete saus: meng alle ingrediënten in een kleine steelpan en breng al roerend aan de kook. Haal de pan van het vuur, breng op smaak met zout en peper en zet even weg.

6. Zodra de bloemkoolwings klaar zijn, giet je de hete saus in een serveerschaaltje en schep je de wings op een grote schaal. Meteen opeten!

 

Uit: Superveg | Auteur: Celia Brooks | ISBN: 9789461431899 | €24,95

Boeken

Superveg

ISBN: 9789461431899