Recept: bloemkoolsoep met dukkah uit ‘Hemelse soepen’

donderdag, 6 oktober 2016

Nu de herfst écht begonnen, verlangen onze koude vingers naar verwarmende soepen. In ‘Hemelse soepen’ van Nicole Pisani en Kate Adams vind je meer dan 100 gezonde feel good soepen. Vandaag delen we het recept voor een herfstige soep: bloemkoolsoep!

p33_cauliflower-with-dukkah-6046Bloemkoolsoep met dukkah

voor 4 personen
1 bloemkool
klontje boter
1 volle tl dukkah, plus extra om te garneren
600-750 ml ongezoete amandelmelk
zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper
sesamolie, om te garneren (optioneel)
1 citroen (optioneel)
bonenkruid, om te garneren (optioneel)

Bloemkool laat zich perfect combineren met de specerijenmix dukkah. Experimenteer gerust met verschillende soorten dukkah: je kunt er kopen met 80 procent hazelnoten of juist een pittige variant. Dukkah is een van onze favoriete toppings; we voegen het graag toe aan roerei en dopen er fruit in. Ben je van mening dat bloemkool saai is? Maak dan deze soep. Je zult niet teleurgesteld zijn.

Snijd de bloemkool in kleine stukjes en leg daarbij een paar kleine, in plakjes gesneden roosjes apart om te garneren. Smelt de boter in een wok of diepe koekenpan, voeg de bloemkoolstukjes toe en roerbak een paar minuten. Dit brengt de smaak naar boven.

Doe de dukkah erbij en roerbak nog 2 minuten. Giet er amandelmelk bij totdat de bloemkool net onder staat. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken tot de bloemkool gaar is. Maal de soep in een blender en breng op smaak met zout en peper.

Serveer de soep met de achtergehouden plakjes bloemkool en eventueel met een scheutje sesamolie, een kneepje citroensap, wat bonenkruid en wat extra dukkah.

Hemelse soepen | Auteurs: Nicole Pisani & Kate Adams | Fotografie: Regula Ysewijn | ISBN: 9789090289106 | €24,95