Nieuws

Recept: warme granaatappelwijn uit ‘De cocktailbar’
vrijdag, 23 december 2016
Welk drankje serveer jij deze feestdagen? Champagne, prosecco, eggnog, glühwein, cider of… cocktails? In het boek De cocktailbar staat alles wat je moet weten om 80 overheerlijke drankmixen te maken. Voor deze bijzondere variant op glühwein gebruik je o.a. granaatappelsap, rum, Cointreau en een scheutje gembersiroop. Als je het daar niet warm van krijgt! (Liever alcoholvrij? Kijk dan eens in De mocktailbar!) Lees meer

Recept: feestelijke pavlova uit ‘Sirocco’
vrijdag, 16 december 2016
Inspiratie nodig voor het kerstmenu? Neem eens een kijkje in Sirocco van Sabrina Ghayour. De feestelijke recepten vliegen je om de oren: gekaramelliseerde venkel met saffraanboter, lamsvlees met wortel & komijnrijst, geroosterde eend met specerijen… Maar ook desserts mogen met Kerstmis niet ontbreken. Maak bijvoorbeeld deze pavlova met munt, amandel & theesiroop en verbluf al je gasten! Vervang (vanwege het seizoen) de nectarines voor perziken uit blik. Lees meer

Cadeauboeken voor elk budget!
woensdag, 14 december 2016
Kookboeken zijn leuk om te geven – én om te krijgen! Voor iedereen die nog inspiratie zoekt voor de feestdagen hebben wij een aantal boekentips in drie prijscategorieën: onder €10, onder €20 en onder €30. Lees snel verder! Lees meer

Recept: taco’s met gebakken kwartel uit ‘breddos Tacos’
donderdag, 8 december 2016
breddos Tacos (tacobroeders) Nud Dudhia en Chris Whitney begonnen hun avontuur met een simpele ‘tacokeet’ op een parkeerterrein. Nu, een aantal jaar later, openen ze hun eerste restaurant in Londen: Breddos Tacqueria. Om dit te vieren, geven we je het recept voor overheerlijke taco’s met gebakken kwartel uit hun boek breddos Tacos! Lees meer

Recept: mosterd uit ‘Sauzen en smaakmakers’
vrijdag, 2 december 2016
Zelfgemaakte sauzen en smaakmakers zijn véél lekkerder dan de condimenten die je koopt in de supermarkt. En het is helemaal niet moeilijk! In het boek Sauzen en smaakmakers staan 99 recepten voor mosterd, mayonaise, ketchup, sambal, za’atar, kerriepoeder en nog veel meer. Ga bijvoorbeeld aan de slag met dit recept voor zelfgemaakte dijonmosterd. Lees meer