Nieuws

Recept: gebakken makreel uit ‘The Curry Guy Easy’
vrijdag, 6 september 2019
Gebakken makreel is een van de enorm makkelijke gerechten uit het kookboek ‘The Curry Guy Easy‘ die je in een handomdraai op tafel hebt. En toch is dit gerecht met de typische Indiase kruiden echt een smaakbommetje waar je papillen heel blij van worden. Lees meer

Recept: Foeyonghai met gamba’s uit ‘Chinese Takeaway’
vrijdag, 30 augustus 2019
‘Foeyonghai’ kennen we allemaal als het bekende roerei-gerecht op de menukaart van de plaatselijke afhaalchinees. Maar je kunt het ook eenvoudig zelf maken! Extra lekker met gamba’s en groenten. Lees meer

Recept: waterkefir uit ‘Over Rot 2.0’
vrijdag, 23 augustus 2019
De basis van je waterkefir bestaat uit water, suiker en smaakstoffen naar keuze. Vaak zijn dat (citrus)vruchten, al dan niet gedroogd, maar de variatie is eindeloos. Vruchtensappen, kruiden, specerijen, gember, you name it. We delen het basisrecept uit ‘Over Rot 2.0’. Lees meer

Nieuw: Over Rot 2.0
donderdag, 22 augustus 2019
Hét Nederlandse standaardwerk over fermenteren is geactualiseerd. ‘Over Rot 2.0′ van Meneer Wateetons bevat tientallen nieuwe recepten, feitjes en weetjes, gaat dieper in op de culinaire toepasbaarheid van je gefermenteerde producten, en bevat een volledig nieuw katern met een overzicht van fermentatietechnieken uit alle delen van de wereld. Met maar liefst 400 pagina’s bevat het 25% meer informatie!   Lees meer

Recept: granaatappel-prosecco-sorbet
vrijdag, 16 augustus 2019
Subtiel, fris, zoet en verrassend zijn de woorden die deze sorbet uit ‘IJs & co’ het beste omschrijven. Door de alcohol in het ijs, blijft het wat zachter. Snel opeten dus! Lees meer