Nieuws

Recept: Sichuan Express-hotpot uit ‘Hotpot’
vrijdag, 12 februari 2021
Het is vandaag Chinees Nieuwjaar en we gaan het Jaar van de Os in. Ter ere van dat – en omdat Hotpot van Bas Robben gisteren is verschenen – delen we graag het recept voor deze Sichuan Express-hotpot. Lees meer

Nieuw: Hotpot
donderdag, 11 februari 2021
Vandaag verschijnt Hotpot! Reis met Bas Robben mee en leer de hotpots van China, Japan, Korea, Taiwan en Vietnam kennen. Maak je eigen bouillon, verschillende gerechtjes voor in de veelzijdige hotpots en sluit af met diverse drankjes en desserts. Lees meer

Recept: Lotek uit ‘Bersama’
vrijdag, 22 januari 2021
Lotek lijkt veel op gado gado – Francis Kuijk vindt het een ambachtelijke variant. De ingrediënten voor de saus worden namelijk met de hand gemalen. Een voor een worden ze toegevoegd aan een grote tjobek (vijzel) en als laatste volgt water om de saus vloeibaar te maken. Daarna worden er in de tjobek groenten en dergelijke doorheen geschept. Je zit nu vast te denken, je kunt de saus er toch gewoon overheen gieten en mengen zoals bij een salade? Dat klopt, maar dan verliezen we de romantiek en ambacht van dit gerecht. Lees meer

Recept: Garnalen-katsu met slaw en chilimayo-bao uit ‘My Asian Kitchen’
vrijdag, 15 januari 2021
Deze kleine, in panko gepaneerde garnalenburgers op een zacht gestoomd bao-broodje met chilimayo en crunchy kool zijn echt om van te watertanden! Gelukkig is het vrijdag en delen we graag het recept met je. Lees meer

Recept: Aardappel-chilischotel uit ‘Plants Only Kitchen’
vrijdag, 8 januari 2021
Deze veganistische ovenschotel is een eiwitrijk gerecht dat je prima van tevoren kunt maken. De kruidige chili en knapperige groentelaag maken dit tot een hartverwarmende maaltijd! Lees meer