Van 10 t/m 18 november 2018 is het Kookboekenweek. Op zaterdag 10 november ontmoet je auteurs Bas Robben en Anne-Marij de Koning op de Foodmarket bij Scheltema.
Zaterdag 10 november vindt de jaarlijkse Foodmarket bij Scheltema op Rokin 9 te Amsterdam weer plaats. Van 14.00 tot 17.00 uur ontmoet je hier onze auteurs Bas Robben en Anne-Marij de Koning.
Bas Robben schreef de boeken Zuur en Vet. Kom langs en laat jouw exemplaar signeren, terwijl je iets lekkers proeft uit zijn boeken.
Alles in Zuur is zuur: van whisky sour, de in karnemelk gemarineerde kip en inktvis met sumak tot en met zuurkool en zoervleisj. Bas Robben laat zien dat zuur precies is wat er vaak ontbreekt in een gerecht zonder dat je het door hebt: groentesoep knapt enorm op van een kneepje citroensap. In Zuur tref je niet alleen spannende recepten, van oer-Hollands tot en met exotisch Aziatisch, maar doe je ook kennis op wat de smaak zuur met ons eten doet en waarom zuur onontbeerlijk is in de keuken.
Bas Robben weet het zeker: vet is lekker. Vet maakt bovendien gelukkig. Alle reden om na Zuur te duiken in zijn tweede kookboek Vet. Vet geeft een gerecht niet alleen smaak, het heeft ook een functie in de keuken. En dus gaan we conserveren, frituren, konfijten, infuseren en bakken. In Vet tref je niet alleen spannende recepten, maar ontdek je bijvoorbeeld ook de functie van boter in bladerdeeg. Vet conserveert je zelfgemaakte rilette, maakt je Utrechtse sprits bros, geeft een krokant laagje aan je friet en brengt textuur aan je mayonaise. Bas duikt in de verschillen tussen verzadigde en onverzadigde vetten en gebruikt onder andere reuzel, schmaltz, ossenwit, ghee en zelfgekarnde boter.
Anne-Marij de Koning schreef het boekje Strooigoed. Kom langs en laat jouw exemplaar signeren, terwijl je snoept van iets lekkers!
Miljoenen kleine verleiders rollen jaarlijks van de productieband maar niets is zo leuk als thuis zelf strooigoed maken. Ga met of zonder je kinderen aan de slag en maak de lekkerste pepernoten, muisjes van marsepein en gevuld speculaas.
Met Strooigoed in de hand kun je de leukste creaties maken: je eigen chocoladeletters, taaitaaipoppen, borstplaat, schuimpjes en meer. Bovendien geeft Strooigoed je ook recepten voor geglazuurde kerstkransjes en een huisje van gingerbread.
Serveer op pakjesavond een over de top worteltaart met witte chocolade en kruidnoten of vegan brownie kadootjes met kokos. Dit boek brengt je helemaal in de sfeer voor de Sinterklaasperiode en geeft een kleine toegift naar Kerst. Maar eigenlijk kun je dit boek bij elke gelegenheid tevoorschijn halen: Sinterklaas, Kerst, verjaardagspartijtjes en meer. Of zomaar, in het weekend: want een lekkere banketstaaf met amandelspijs gaat er altijd wel in!