Ontdek de nieuwe titels in onze Najaarsbrochure 2019!

woensdag, 26 juni 2019

Hij is er, onze najaarsbrochure! Met daarin de boeken die dit najaar bij Good Cook gaan verschijnen. Lees snel verder!

Hij is weer live, onze nieuwe brochure. Je bladert ‘m hier door.

September

Provence
Met het kookboek Provence kook je seizoensgebonden de lekkerste gerechten uit de streek. Vier de lente met tuinbonen en inktvis en papillote. Geniet van zomerse gerechten als rode mul gewikkeld in wijnbladeren of van de overbekende salade Niçoise. Proef de herfst en serveer gebakken paddenstoelen met persillade en serveer een taart van chocolade en hazelnoot met peer.

Olie, azijn, zout & zuur
Met Olie, azijn, zout & zuur leer je heel gemakkelijk je provisiekast samen te stellen of uit te breiden met eigengemaakte azijnsoorten, geurige kruidenoliën, ingemaakte seizoensgroenten, kruidenmengsels en meer. Er komen niet alleen diverse bewaartechnieken aan bod zoals drogen, fermenteren en infuseren, maar ook het heel eenvoudig samenstellen van kruidenmengsels als za’atar, selderiezout of het maken van chili-olie, dragonazijn en salsa brava.

Vegan zuivel
Maak diverse soorten melkvervangers, yoghurts en kazen; lekkere roomkaas of de perfecte vervanger van Parmezaanse kaas. Vegan zuivel geeft goede uitleg over de diverse basisproducten die nodig zijn om zuivel te vervangen en de benodigde keukenapparatuur. Als bonus geeft het boek recepten voor het maken van koekjes, taarten, ijs, karamelsaus en meer.

Oktober

Slow cooked healthy
De gerechten in Slow cooked healthy zijn niet alleen superlekker, maar vooral ook gezond: voor iedereen mét en zonder een dieetrestrictie, en voor iedereen die nog meer gebruik wil maken van de slowcooker. Slow cooked healthy geeft meer dan 100 beproefde slowcookrecepten met een gezonde insteek. In dit boek wordt bijvoorbeeld bewust gekozen voor ingrediënten met een langzame koolhydraatinname zoals peulvruchten en bulgur. Ook is er aandacht voor ingrediënten die vegetarisch, veganistisch en glutenvrij zijn.

Uit de oven
Een knapperig korstje, een luchtig brood, een mals kippetje of geroosterde groenten: de oven is bij uitstek geschikt om tal van gerechten geheel of gedeeltelijk in te bereiden. Van ontbijt tot lunch en avondeten tot zoet. Uit de oven geeft veelzijdige en verrassende recepten, voor zowel doordeweekse – als feestelijke maaltijden. Start de dag met zachte eieren met limoenyoghurt en pul-biberboter of granola met kokos en cacao. Geniet van geroosterde pompoensoep, flatbreads of cavolo nero chips. Pak uit met sticky varkensribbetjes met soja en honing of een hele knolselderij met sinaasappel en koriander. Maak een ragù van schaaldieren en serveer met gebakken polenta en Parmezaanse kaas. Konfijt knoflook en tomaten voor een heerlijke pastasaus en steel de show met een pavlova met frambozen en sumak.

Van de plank
Brunch, borrel, feestje of buiten in de zomer onder een parasol: verras je gasten met lekkere en bijzondere borrelplanken. Van de plank geeft 30 originele ideeën: serveer een Spaanse plank met pintxos van inktvis, aardappeltortilla’s en pan con tomate. Of kies voor een Thaise -, Franse -, Zweedse – of veganistische borrelplank. Sluit een etentje af met een dessertplank en serveer frambozentaartjes, rijstepap en cheesecakes met limoen.

November

Koken doe je zo!
Koken doe je zo!
is een mooi geïllustreerd en praktisch handboek en geeft 500 tips, trucs en wetenswaardigheden om je keukenskills te perfectioneren. Van het bereiden van perfecte bouillons en fonds tot en met altijd geslaagde soufflés. Leer de diverse snijtechnieken, de bereiding van diverse sauzen tot en met het klaarmaken van kreeft en het perfect gepocheerde eitje. Van diverse kooktechnieken tot en met het gebruik van de juiste keukenapparatuur en ingrediënten.

Sous-vide
Met Sous-vide – 85 recepten voor de thuiskok leer je de fijne kneepjes kennen en ontdek je de talloze mogelijkheden van sous-vide koken. Waarom kun je een kip niet in z’n geheel sous-vide garen, maar wél sappige bouten en filets serveren? Bas Robben laat aan de hand van 85 recepten zien dat sous-vide koken een fantastische manier is om voedsel nog malser en smaakvoller te bereiden. Met duidelijke aanwijzingen over hoe lang en op welke temperatuur onderdelen van diverse vleessoorten, vis, groenten en andere producten tot perfectie worden gegaard.

 

Boeken

Vegan zuivel

ISBN: 9789461432209
Vers uit de oven

ISBN: 9789461432223
Koken doe je zo!

ISBN: 9789461432247
Sous-vide

ISBN: 9789461432230
Provence

ISBN: 9789461432186