Nieuw: Toscane

woensdag, 2 mei 2018

Vandaag verschijnt Toscane van Giancarlo & Katie Caldesi. De eigenaren van de twee restaurants Caffé Caldesi en Caldesi in Campagne en de kookschool Marylebone La Cucina Caldesi. Al 16 jaar geven zij op elk niveau leerlingen kookles en ze hebben reeds 10 kookboeken op hun naam staan. Bij Good Cook verscheen eerder Sicilië.

 

De Toscaanse bevolking is immens trots op hun regio en de liefde voor de omgeving vertaalt zich in een keuken die nooit teleurstelt. Giancarlo & Katie Caldesi nemen je mee op een culinaire, Toscaanse dag. Het ritme van het dagelijks leven is gelijk aan hoe er gekookt wordt: traag en kalm.

Begin de dag met een sterke espresso en geroosterd brood met tomaten en olijfolie. L’ora di pranzo (lunchtijd) wordt traditioneel met familie thuis doorgebracht, pratend en onderwijl genietend van een goede pasta met ragù. Weekendmaaltijden zijn een feest en iedere maand kent zijn eigen dolce: van zomerse macedonia tot pan con santi in de herfst, er is altijd een gerecht om je in onder te dompelen.

Tegen een achtergrond van glooiende heuvels neemt Toscane je mee op een culinaire reis door het diverse landschap, waarbij je tradities en kooktechnieken leert kennen die deze regio zo kenmerkend maakt.

 

Auteur: Giancarlo Caldesi | Auteur: Katie Caldesi | ISBN: 9789461431875 | Pagina’s: 272 | €24.95

Boeken

Toscane

ISBN: 9789461431875