Nieuw: Thuis in planten

woensdag, 18 april 2018

Vandaag verschijnt Thuis in Planten van Jason Chongue. De in Melbourne geboren Jason Chongue is architect, interieurontwerper en plantenkweker. Hij vormt de helft van The Plant Society, een online netwerk voor tuinders dat informatie biedt over allerlei soorten planten en hoe ze te verzorgen. Zijn liefde voor groen uit zich onder meer in zijn grote verzameling unieke planten. Design*Sponge heeft hem als een van dé top 10 te volgen Instagrammers over planten genoteerd.

Kamerplanten zijn niet meer weg te denken in het interieur van de huidige, jonge generatie. Met winkels als Wildernis, Plantaardig, Stek, Bleshyou maar ook Sissy Boy tover je je huis om tot een heuze urban jungle. Maar welke planten zijn geschikt voor welke ruimte en hoe verzorg je ze?

Thuis in planten geeft advies over het kiezen, verzorgen en stylen van je kamerplanten en biedt bovendien gedetailleerde informatie over 25 tropische kamerplanten, van weinig onderhoudend tot exotische variaties die meer zorg nodig hebben. Van basisverzorging, verpotten en stekken tot het kiezen van de juiste pot en plant om je interieur meer persoonlijkheid te geven.

Door het hele boek komen verschillende plantenliefhebbers van over de hele wereld aan het woord om hun ervaring te delen. Het creëren van een tropische oase in je eigen huis – zoals je ze op Instagram voorbij ziet komen – was nog nooit zo leuk en makkelijk!

Auteur: Jason Chongue | ISBN: 9789461431868 | Pagina’s: 192 | €21.95 | Verschijningsdatum: 18 april 2018