Nieuw: Sambal Shiok

dinsdag, 15 februari 2022

Het is tijd om kennis te maken met Maleisië: de melting pot van Zuidoost-Azië. Reis met Mandy Yin mee door haar keuken in Sambal Shiok.


Sambal Shiok
neemt je mee naar een van de meest gevarieerde Aziatische keukens die zich kenmerkt door invloeden uit o.a. China, India en Indonesië. Ontdek dat de Maleisische keuken een perfecte balans tussen zoet, zuur, zout en spicy met een hint van bitter is.

Waan je in Georgetown op Penang, het culinaire mekka, en geniet van het fantastische streetfood: Penang assam laksa noedelsoep, nasi lemak, of kipsaté die weer net even anders smaakt dan we gewend zijn. Kook uitgebreid voor vrienden en familie en serveer een curry met garnalen en betelblad of lamsvlees gemarineerd in tamarinde met groene pepertjes. Serveer daarbij bokchoi gestoofd in oestersaus met knoflook. Sluit af met een typisch dessert als kokospudding met gezouten karamel en banaan.

Sambal Shiok is ingedeeld op streetfood, snacks en typische maaltijden voor thuis en sluit af met zoetigheden. Daarnaast geeft Mandy Yin uitgebreide informatie over de voorraadkast en waar je de ingrediënten kunt verkrijgen. Als bonus krijg je in dit kookboek ook de leukste en lekkerste adresjes van Penang, Kuala Lumpur en Malakka.

 

Sambal Shiok | Auteur: Mandy Yin | ISBN: 9789461432681 | €27,50

Boeken

Sambal Shiok

ISBN: 9789461432681