Nieuw: Mocktails

woensdag, 9 juni 2021

Mocktail hour! We willen de opwindende smaken, de glitter en de glamour van moderne cocktails, maar dan zonder de kater. Met het nieuwe boek Mocktails hoef je niet te wachten tot de 5 in de klok zit. De 60 alcoholvrije recepten bieden voldoende inspiratie om de hele zomer van te nippen!


Cocktails zonder alcohol worden steeds populairder en verfijnder. We drinken graag elegante en verrassende cocktails maar de katers kunnen we missen als kiespijn. Met Mocktails kan iedereen aan de slag: van geheelonthouder tot cocktailliefhebber die op z’n tijd een drankje zonder alcohol prefereert.

Welke ingrediënten heb je nodig voor een goede mocktail? Maak je eigen siropen, gebruik smaakmakers als vijfkruidenpoeder, lavendel of tamarinde. Maak cordials door het weken of eenvoudig mengen van vruchten of andere aromatische producten met water. Gebruik theesoorten als lapsang souchong en matcha, en ontdek dat oranjebloesemwater een fantastische smaakmaker is voor diverse mocktails.

Ga aan de slag en maak een matcha-mojito of een citroen-munt-fizz. Trakteer je vrienden op een Spritz di Birra op een zomerse avond. Maak een hartverwarmende eierpunch in de winter of schenk een pitch margarita met komkommer en jalapeño om je verjaardag te vieren. Proost!

 

Mocktails | Auteur: Jassy Davis | ISBN: 9789461432575 | €13,50