Nieuw: Kaaskenner word je zo

donderdag, 1 november 2018

Kaas, velen van ons eten het elke dag. Maar wat weet je er eigenlijk van? In ‘Kaaskenner word je zo’ neemt auteur Tristan Sicard je mee in de wereld  van kaas. Van de geschiedenis tot verschillende kaassoorten en misschien wel het belangrijkst het proeven en genieten. Want welke kaas serveer je nu op welk moment, hoe stel je het perfecte kaasplankje samen en wat voor drank serveer je erbij?

Welke kaas je ook maakt, het gaat eigenlijk overal ter wereld op dezelfde manier. Het begint met melk – van koe, geit of schaap – die wordt verzuurd en vervolgens gestremd. Na het koken, uitlekken, zouten, persen en eventueel toevoegen van schimmels heb je na enkele dagen, weken, maanden of jaren rijpen kaas.

Leer alles over de verschillende melkrassen en andere factoren die van invloed zijn op kaas. In Kaaskenner word je zo worden
420 verschillende kazen behandeld, ieder voorzien van nauwkeurige productinformatie en weergegeven door moderne illustraties. Stel de ideale kaasplank samen en ontdek de perfecte wijn-kaascombinatie.

Met Kaaskenner word je zo haal je een praktisch en modern vormgegeven handboek in huis en leer je behalve de geschiedenis van kaas ook het productieproces en de producerende landen kennen.

 

Auteur: Tristan Sicard | ISBN: 9789461432001 | Pagina’s: 272 | €24,95 | Verschijningsdatum: 1 november 2018

Boeken

Kaaskenner word je zo

ISBN: 9789461432001