Nieuw: Boter, botten, zout

vrijdag, 3 augustus 2018

Nicole Pisani haar tweede boek is er één voor echte foodies. Met de drie basiselementen boter, botten en zout begin je bij het begin: het maken van bouillon maar word je ook uitgedaagd om met ingrediënten als hele krab, patrijs, lamsnek en rog aan de slag te gaan.

 

Boter, botten en zout zijn de essentie van eten en vormen de basis voor Nicole Pisani’s manier van koken. In dit stijlvolle kookboek deelt ze hoe deze elementen voor haar samenkomen in 100 recepten, beïnvloed door de vele landen en keukens waarin ze als chef-kok werkte.

De recepten zijn inventief: in bladeren gerookte zeeduivel met fivespiceboter, knapperige kippenhuid-salade met zeewiermayo, in zout gebakken rode biet, rib-eye tataki met sojadressing, in wei gemarineerd varkensvlees en perzikparfait met kurkuma. Van ontbijt en wat te koken aan het eind van de dag tot feestmaaltijden en zoet om te delen. Bovendien leert Nicole je restauranttechnieken toe te passen in je eigen keuken.

Dit boek viert de elegantie van eenvoudige ingrediënten. Het leert je de basis en stimuleert je om verder te experimenteren en gewaagde smaken te combineren.

Boeken

Boter, botten, zout

ISBN: 9789461431882