Met nog een stralende zomer in het vooruitzicht, zijn we toch ook alweer met onze gedachten bij de maanden waarop de dagen korter worden en we verlangen naar comfort food. Met trots presenteren we de 8 nieuwe titels die vanaf september gaan verschijnen.
Je kunt de brochure hier digitaal doorbladeren.
September
Bistro Manon
Manon Proper runt elke dag een soort mini-bistro voor zeer kritische vaste gasten: haar twee- én drieling eten van jongs af aan al smaakvol mee en zijn ware lekkerbekjes. Dit kookboek is geen speciaal kookboek voor gezinnen met jonge kinderen, maar heeft als doel het delen van recepten die lekker, gezond, toegankelijk én praktisch zijn, en bovendien flexibiliteit in de keuken bieden. Bistro Manon biedt hoofd- en bijgerechten die je eindeloos kunt variëren, waardoor je met betrekkelijk weinig moeite toch iedere dag iets anders op tafel zet.
Auteur: Manon Proper | ISBN: 9789461432605 | €25,95 | Verschijningsdatum: 15 september 2021
Winter warmers
Winter warmers biedt 60 hartverwarmende cocktails voor de koude dagen. Steek je open haard maar aan en ga aan de slag om klassiekers als Hot Toddy en de Boulevardier uit de roaring twenties van de vorige eeuw te maken of kies voor een hedendaagse cocktail op basis van gekruide pompoensiroop met bourbon, citroensap en oranjebitter. Trek je warmste trui aan, zet een paar glazen in de vriezer en geniet van de beste drankjes die de herfst en winter te bieden hebben.
Auteur: Jassy Davis | ISBN: 9789461432629 | €13,50 | Verschijningsdatum: 29 september 2021
Oktober
De chocolade bar
De chocolade bar biedt meer dan 30 recepten om je eigen chocoladerepen te maken. Maak dé klassiekers als twix, bounty of toblerone die natuurlijk véél lekkerder zijn dan de repen uit de supermarkt. Of maak chocoladerepen met fruit: combineer pure chocolade met gedroogde mangostukjes, kokos en pofrijst of witte chocolade met gedroogde limoen en gesuikerde gember. Leer de methodes om chocolade op temperatuur te brengen en ga aan de slag!
Auteur: Anne-Marij de Koning | ISBN: 9789461432643 | €14,95 | Verschijningsdatum: 27 oktober 2021
Het kleine boek voor sauzen
Een goede saus is het puntje op i of de kers op de taart: het trekt een gerecht omhoog, geeft balans en brengt ingrediënten samen. Met Het kleine boek
voor sauzen heb je een praktische handleiding in huis en doorgrond je de anatomie van uiteenlopende sauzen, fonds en bouillons, klassiekers als béarnaise,
hollandaise en crème anglaise. Van hartig tot zoet, van de basis als het trekken van goede bouillons, fonds en het bereiden van de perfecte vinaigrettes tot en met het zelf maken van ketchup, chimichurri en teriyaki.
Auteur: Thomas Feller | ISBN: 9789461432636 | €17,95 | Verschijningsdatum: 13 oktober 2021
Vegan Comfort
Geurige curry’s, dampende kommen noedels, overheerlijke winterse drankjes, snacks en meer: de herfst en winter staan voor de deur en het is weer tijd om binnenshuis te genieten van comfort food op z’n best. Maar dan wel vegan met een oosterse touch. Na de succesvolle titels Vegan East en Vegan Summer
neemt Milou van der Will je mee naar haar winterkeuken. Vegan Comfort biedt meer dan 100 plantaardige recepten die uitblinken in originaliteit: paddo-rendang, spicy gele curry met (plof )fopkip en spinazie, teriyaki-tofu-sateh uit de oven of pastinaak-kokoscake met limoenmerengue.
Auteur: Milou van der Will | ISBN: 9789461432612 | €30,95 | Verschijningsdatum: 6 oktober 2021
November
Aziatische bowls & bouillons
Wie houdt er nou niet van een geurige kom ramen of een heerlijke Chinese soep gevuld met wontons? Met Aziatische bowls & bouillons maak je from scratch de meest verrukkelijke bowls helemaal zelf: van het maken van typisch Aziatische bouillons als de basis, diverse soorten noedels tot en met dumplings, toppings en meer. Maak op een druilerige dag een snelle spicy ramen met zeevruchten voor jezelf of verras je tafelgenoten in het weekend met een uitgebreide hotpot met zelfgemaakte dumplings, knapperige bok choi, enoki en diverse sauzen en dips.
Auteur: Pippa Middlehurst | ISBN: 9789461432650 | €22,50 | Verschijningsdatum: 3 november 2021
Kook dit boek
Kook dit boek is een door en door modern kookboek om een betere, inventieve en creatieve thuiskok te worden en biedt smaakvolle gerechten die iedereen kan maken. Receptontwikkelaar en voormalig Bon Appétit-ster Molly Baz geeft een opwindende spoedcursus in de basisprincipes van koken. De recepten zijn een aantrekkelijke mix van eenvoudige, informele maar restaurantwaardige ‘cheffy’ gerechten. Met de diverse QR-codes heeft de gebruiker direct toegang tot instructievideo’s over de wat lastigere kooktechnieken. Ga aan de slag en kook dit boek stuk: van voorgerecht tot en met desserts.
Auteur: Molly Baz | ISBN: 9789461432667 | €35,00 | Verschijningsdatum: 17 november 2021
Januari
Izakaya
Izakaya zijn de eenvoudige Japanse eethuisjes waar je na een dag werken even stoom afblaast met een drankje, kleine hapjes, snacks en meer. Treed met Tim Anderson, dé kenner van de Japanse keuken en auteur van o.a. Vegan JapanEasy, in de wereld van de Izakaya en maak de meest populaire en iconische gerechten zelf. Van allerlei kleine hapjes als diverse yakitori, gemarineerde inktvisjes, schaaltjes edamame, pickled komkommer met knoflook en sesamolie, of juist iets uitgebreider. Of je nu kiest voor diverse kleine snacks of trek hebt in een wat vullender gerecht, Izakaya biedt voldoende mogelijkheden om je repertoire Japanse gerechten uit te breiden.
Auteur: Tim Anderson | ISBN: 9789461432674 | €27,50 | Verschijningsdatum: 12 januari 2022