Met nog een stralende zomer in het vooruitzicht, zijn we toch ook alweer met onze gedachten bij de maanden waarop de dagen korter worden en we verlangen naar comfort food. Met trots presenteren we de 7 nieuwe titels die vanaf september gaan verschijnen.
Je kunt de brochure hier digitaal doorbladeren.
September
Plants Only Kitchen
Reeds het derde kookboek van de succesvolle vegan chef-kok Gaz Oakley (a.k.a. @avantgardenvegan), biedt meer dan 70 smaakvolle, simpel te bereiden, veganistische recepten, die bovendien zeer proteïnerijk zijn. Gerechten die power geven en passen bij ons drukke (en sportieve) bestaan, met plantaardige ingrediënten die makkelijk verkrijgbaar zijn. Van snacks, krachtige curry’s, perfecte pasta’s en ovenschotels tot soepen, nagerechten en meer. Met Plants Only Kitchen breid je niet alleen je veganistische kookrepertoire uit maar leer je ook om de juiste verhoudingen voedingsstoffen te gebruiken voor een gezonde, veganistische lifestyle.
Auteur: Gaz Oakley | ISBN: 9789461432407 | Pagina’s: 224 | €25,95 | Verschijningsdatum: 15 september 2020
Bersama
Bersama is niet zomaar een bundeling van Indische recepten. Het vertelt ook het verhaal van de Indische familie(keuken) van Francis Kuijk: ‘De keuken is het hart van ons huis.’ De keuken waarin moeder haar kinderen leert koken en waar gezamenlijk het eten wordt bereid, in een huis waar iedereen welkom is om samen te eten; ook als het geen vetpot is. De meer dan 90 Indische recepten in Bersama zijn er vooral om te delen: om door te geven aan een nieuwe generatie of samen te bereiden in de keuken en zeker om samen op te eten; met familie en vrienden aan tafel of, soms, nonchalant op de bank met een kom geurende en dampende laksa ayam (kokoskippensoep) in de hand.
Auteur: Francis Kuijk | ISBN: 978946143414 | Pagina’s: 256 | €27,50 | Verschijningsdatum: 22 september 2020
Oktober
Simply
Simply is inmiddels het vijfde boek van the golden girl van de Perzische keuken, Sabrina Ghayour. Simpel en smaakvol: daar draait het om in de keuken van Sabrina. Ze mengt onbekommerd de smaken van haar Perzische voorouders en westerse opvoeding door elkaar, waarbij je ook haar nieuwsgierigheid naar andere regio’s en culturen in haar recepten terugziet. Simply bevat niet alleen een selectie van haar favoriete ook typische meltingpot-gerechten. Ongedwongen eten, zoals we van Sabrina gewend zijn. Een musthave voor de liefhebber van de Midden-Oosterse keuken, ook voor vegetariërs en veganisten.
Auteur: Sabrina Ghayour | ISBN: 9789461432421 | Pagina’s: 240 | €25,95 | Verschijningsdatum: 6 oktober 2020
De kleine gids voor grote planten
De kleine gids voor grote planten is een ideale leidraad bij de keuze voor grote planten. Kamerplanten zijn sfeerbepalend in je (woon)ruimte. Deze praktische gids maakt de keuze voor bepaalde planten makkelijker. Ga je het liefst voor luchtzuiverende planten? Heb je een zonovergoten of juist een wat donkere ruimte? Met deze gids kun je in een oogopslag zien welke grote kamerplanten het best bij jou passen. Van 45 grote kamerplanten krijg je tips hoe deze optimaal te verzorgen.
Auteur: Emma Sibley | ISBN: 9789461432438 | Pagina’s: 144 | €13,50 | Verschijningsdatum: 13 oktober 2020
Slow
Wanneer de dagen korten en de buitentemperatuur daalt naar winters, is er geen betere plek binnenshuis dan de keuken. Het is de perfecte tijd voor echt comfort food: rijk gevulde soepen, langzaamgegaard vlees en gevogelte, curry’s, gegratineerde groenteschotels en meer. Van het fornuis en uit de oven: lekker koken en genieten. Slow biedt de beste hartverwarmende recepten, met een praktische indeling en een keur aan internationale receptuur.
Auteur: Louise Franc | ISBN: 9789461432438 | Pagina’s: 336 | €32,50 | Verschijningsdatum: 20 oktober 2020
November
The Curry Guy Compleet
De beste Indiase (curry)recepten gebundeld: meer dan 150 beproefde en een toegift van 50 nieuwe recepten ineen, van Dan Toombs (a.k.a. The Curry Guy). The Curry Guy Compleet geeft je niet alleen de meest lekkere receptuur, het is bovendien een overzichtelijk kookboek: in een oogopslag zie je of het recept een lange of juist snelle bereidingstijd kent, of het vegetarisch dan wel veganistisch is of juist glutenvrij. Met The Curry Guy Compleet heb je verder niets meer nodig om de Indiase keuken tot in de finesse onder de knie te krijgen: van doordeweekse maaltijden en luxe etentjes in het weekend tot en met streetfood en grillgerechten op een zomers feestje en het ultieme comfort food.
Auteur: Dan Toombs | ISBN: 9789461432452 | Pagina’s: 352 | €30,95 | Verschijningsdatum: 5 november 2020
Dumplings & Noedels
Iedereen houdt van dumplings en noedels; Aziatisch comfort food op z’n best. Wontons, dumplings, har gau, buns, overheerlijke ramen en andere noedelgerechten. Maar hoe maak je deze gerechten zelf? In Dumplings & Noedels krijg je stap voor stap de technieken in woord en beeld uitgelegd en je zal zien dat het veel minder moeilijk is dan het lijkt. Je krijgt meer dan 70 recepten voor het lekkerste Aziatische comfort food en bovendien receptuur voor bijgerechten, snacks, sauzen en bouillons. Met handige menuplanners en een toelichting op de voorraadkast en keukenbenodigdheden kun je direct aan de slag.
Auteur: Pippa Middlehurst | ISBN: 9789461432445 | Pagina’s: 192 | €20,95 | Verschijningsdatum: 12 november 2020