Een mocktail is net zo spannend, hip en sensationeel lekker als een cocktail. Met deze Mojito van grapefruit en basilicum uit De Mocktailbar geef je jouw weekend een heerlijk verfrissende start!
Mojito van grapefruit en basilicum
Voor 1 glas
Deze verfrissende zomermocktail heeft heerlijke zure accenten. Het versgeperste sap van de rode grapefruit zorgt voor een heerlijk aroma. In een elegante tumbler is dit een prachtig drankje.
Ingrediënten
Fijne kristalsuiker
Schijfje limoen
7 basilicumblaadjes
2 el ruwe rietsuiker
150 ml grapefruitsap
Ijsblokjes met een basilicumblaadje erin, voor erbij
Spuitwater
Benodigdheden
Tumbler, klein bord, muddler
Bereiding
Strooi wat kristalsuiker op een bord. Haal de limoen langs de rand van het glas en doop het dan in de suiker. Leg de basilicumblaadjes samen met de rietsuiker in het glas en stamp ze. Voeg het grapefruitsap en de ijsblokjes toe en vul het glas met spuitwater.