Mojiti van grapefruit en basilicum

vrijdag, 8 juni 2018

Een mocktail is net zo spannend, hip en sensationeel lekker als een cocktail. Met deze Mojito van grapefruit en basilicum uit De Mocktailbar geef je jouw weekend een heerlijk verfrissende start!

Mojito van grapefruit en basilicum

Voor 1 glas

Deze verfrissende zomermocktail heeft heerlijke zure accenten. Het versgeperste  sap van de rode grapefruit zorgt voor een heerlijk aroma. In een elegante tumbler is dit een prachtig drankje.

Ingrediënten
Fijne kristalsuiker
Schijfje limoen
7 basilicumblaadjes
2 el ruwe rietsuiker
150 ml grapefruitsap
Ijsblokjes met een basilicumblaadje erin, voor erbij
Spuitwater

Benodigdheden
Tumbler, klein bord, muddler

Bereiding
Strooi wat kristalsuiker op een bord. Haal de limoen langs de rand van het glas en doop het dan in de suiker. Leg de basilicumblaadjes samen met de rietsuiker in het glas en stamp ze. Voeg het grapefruitsap en de ijsblokjes toe en vul het glas met spuitwater.

Boeken

De mocktailbar

ISBN: 9789461431509