In the picture: mosselen

woensdag, 2 oktober 2019

Fan van mosselen? Het mosselseizoen is al even aan de gang maar met ‘Mosselen uit het atelier van Léon’ heb jij weer boordevol inspiratie om de lekkerste gerechten met deze schelpdieren te bereiden. Van klassieke en Vlaamse mosselen tot mosselen met curry madras of gegratineerde Spaanse mosselen. Keuze genoeg!

 

Anders dan we vaak denken, zijn mosselen niet alleen geschikt voor consumptie als ‘de r in de maand is’. Let op herkomst en versheid en geniet het hele jaar door! Mosselen geeft je 30 recepten voor de lekkerste mosselen, al dan niet met friet.

De klassieker onder de mosselgerechten, moules marinières, wordt bereid met gesmolten gezouten boter, sjalot, witte wijn en verse peterselie. Als je van kaas houdt, zul je een voorkeur hebben voor mosselen met roquefort. Of prikkel je smaakpapillen met zuidelijke smaken zoals knoflook, Provençaalse kruiden, zwarte olijven en olijfolie. En wil je eens iets heel anders, experimenteer dan met saffraan, groene paprika en bieslook; tijm en knoflook; of verse tomaat en bladpeterselie.

Varieer in je bereidingen; koken, bakken, en cocotte, marineren, gratineren, of en papillotes. Natuurlijk geserveerd met een lepel eigengemaakte mayonaise en versgebakken friet.

Mosselen | Auteur: Léon de Bruxelles | ISBN: 9789461431950 | € 9,95

Boeken

Mosselen

ISBN: 9789461431950