Vet

Auteur: Bas Robben | ISBN: 9789461431837 | Pagina's: 224 | €24.95 | Verschijningsdatum: 6 maart 2018

Bas Robben weet het zeker: vet is lekker. Vet maakt bovendien gelukkig. Alle reden om na Zuur te duiken in zijn tweede kookboek Vet. Vet geeft een gerecht niet alleen smaak, het heeft ook een functie in de keuken. En dus gaan we conserveren, frituren, konfijten, infuseren en bakken.

In Vet tref je niet alleen spannende recepten, maar ontdek je bijvoorbeeld ook de functie van boter in bladerdeeg. Vet conserveert je zelfgemaakte rilette, maakt je Utrechtse sprits bros, geeft een krokant laagje aan je friet en brengt textuur aan je mayonaise. Bas duikt in de verschillen tussen verzadigde en onverzadigde vetten en gebruikt onder andere reuzel, schmaltz, ossenwit, ghee en zelfgekarnde boter.

Met goede en leuke theoretische achtergrondinformatie, leer je klassiekers als confit de canard, Zeeuws spek en Italiaanse lardo maken, maar ook aantrekkelijke recepturen als Taiwanees gefrituurde kip met veel te veel witte peper, softijs van mascarpone met granaatappelmelasse en Japanse ramen met een flinke lepel reuzel. Natuurlijk sluit Bas af met een paar lekkere cocktails waarin vet ook een rol speelt.

De pers over Vet

Bas hoort bij de nieuwe garde kookboekschrijvers waar we op zitten te wachten. Hij zet vet als ingrediënt gewoon keihard in het middelpunt. Precies waar het hoort, want vet is ontzettend tof. Lees dit boek!

Yvette van Boven

Nieuws

Vette vrijdag: recept decadente chiliolie
Het is #vettevrijdag en daarom geven we je vandaag alvast een recept uit Vet, het nieuwe boek van Bas Robben dat in maart verschijnt! Lees meer
Voorjaarsbrochure 2018
Onze voorjaarsbrochure staat online! Bij Good Cook zijn we druk bezig met de boeken die voorjaar 2018 uitkomen. Ontdek nú wat er vanaf januari bij ons verschijnt! En we verklappen vast dat het niet enkel kookboeken zijn… Lees meer