Recepten uit Venetië

Auteur: Laura Zavan | ISBN: 9789461431004 | Pagina's: 272 | €14.95 | Verschijningsdatum: 10 augustus 2014

Ontdek de rijkdom van de Venetiaanse keuken; van seizoensgebonden groenten tot de schatten van de zee. De lokale aperitief Aperole Spritz, antipasta van polenta en garnalen, of ravioli met artisjok, gegrilde zeeduivel, maar natuurlijk ook klassiekers als tiramisu en risotto; de gerechten in dit prachtig uitgevoerde kookboek zullen je verrassen met de smaken van de streek.

Recepten uit Venetië is een mix van recepten, restaurants, winkels en markten en is een tastbaar souvenir om thuis alle smaken opnieuw te ervaren. Van rijst geteeld op de Povlakte tot zeevruchten, schaaldieren en vis uit de Lagune en van heerlijk bittere radicchio of artisjokken van het eiland Burano tot zachte goddelijke gnocchi. O sole mio.

Nieuws

Recept: zaletti uit ‘Recepten uit Venetië’
Deze typisch Venetiaanse koekjes uit ‘Recepten uit Venetië‘ danken hun naam aan het gele maïsgriesmeel (gialla in het Italiaans) waarvan ze worden gemaakt. Ze werden oorspronkelijk gialletti en later zaletti genoemd. In de tweede helft van de 18e eeuw werden ze in de carnavalsperiode op straat verkocht door straatventers. De toneelschrijver Carlo Goldoni vermeldde ze al in een van zijn komedies. Tegenwoordig zijn ze, gelukkig voor ons, het hele jaar door verkrijgbaar in de banketbakkerijen. Lees meer