Recepten uit Istanbul

Auteur: Pomme Larmoyer | ISBN: 9789461431493 | Pagina's: 272 | €14.95 | Verschijningsdatum: 10 augustus 2016

Waan je met Recepten uit Istanbul in de straten van deze eeuwenoude wereldse stad, snuif de geuren op en proef van de rijke keuken, waarin de invloeden van weleer nog zo aanwezig zijn. De gastronomie is gevarieerd, verrassend en verfijnd – waar je ook bent: in de oude Griekse en Joodse wijken Fener en Balat, in het mondaine Galata of in het Aziatische gedeelte van Istanbul.

Proef de enorme verscheidenheid aan mezzes zoals peterseliesalade, fava (tuinbonenpuree) en inktvisringen met agorasaus. Maak pides met kaas, spinazie of kip en pilav met zeebaars. Kom alles te weten over het maken van Turks fruit en bekwaam je in het maken van baklava.

Van streetfood tot en met familierecepten, van theeen koffierituelen tot en met de mooiste visrecepten en mezze. Van snacks tot en met desserts: met Recepten uit Istanbul leer je de keuken kennen van culinair Istanbul.

De pers over Recepten uit Istanbul

Behalve een kookboek kunnen we dit ook met een gerust hart een culinaire reisgids noemen. Goede recepten met duidelijke receptuur en goed verkrijgbare ingrediënten.

NBD Biblion

Nieuws

Recept: melkbroodjes uit ‘Recepten uit Istanbul’
Deze zachte broodjes uit ‘Recepten uit Istanbul‘ eten de Turken bij het ontbijt of de lunch, maar ook als tussendoortje bij een kopje thee. Als je ze warm serveert, zijn ze nog lekkerder!  Lees meer