Pimp my rice

Auteur: Nisha Katona | ISBN: 9789461431448 | Pagina's: 224 | €15.95 | Verschijningsdatum: 10 februari 2016

Rijst slechts een eenvoudig bijgerecht om de maag te vullen? Met de recepten in Pimp my rice ervaar je echt hoe veelzijdig rijst in al zijn soorten is: van basmati- tot en met zwarte rijst en alles wat daar tussen zit. Niet alleen als hoofdmaaltijd maar ook als hoofdrolspeler in voorgerechten, lunches, feestmaaltijden en zelfs het ontbijt.

Van Libanese rozenblaadjesrijst, gepofte rijstwafels, komkommersalade met rode rijst tot en met klassiekers als pollo arroz, diverse risotto’s en jambalaya. Maar ook de minder bekende rijstgerechten uit alle delen van de wereld tref je in Pimp my rice aan: maak eens Japanse geroosterde rijstthee, garnalengumbo uit New Orleans en jollofrijst uit Afrika.

In Pimp my rice krijg je tevens uitgebreide informatie over de diverse rijstsoorten en hoe deze worden bereid: weken of niet weken, over absorptie- en afgietmethoden en het gebruik van de rijstkoker. Pimp my rice laat zien dat rijst wereldwijd smakelijk wordt bereid.

Nieuws

Recept: Kokosrijst met zoete ui
Deze zoete kokosverleiding is een favoriet rijstgerecht van Nisha Katona. Het bruinbakken van de uien is essentieel: de karamelkleurige linten voegen een plakkerige beet toe aan dit snoepjesachtige bijgerecht. Lees meer
Recept: gepimpte piri-piririjst uit ‘Pimp my rice’
Met dit gerecht uit ‘Pimp my rice‘ haal je een beetje Portugal in huis. Smaakvol, pittig en dan die heerlijke geur: hier word je blij van!  Lees meer