Pavlova & Meringue

Auteur: Lene Knudsen | ISBN: 9789461431271 | Pagina's: 72 | €9.95 | Verschijningsdatum: 17 september 2015

Pavlova, vernoemd naar de Russische ballerina Anna Pavlova (1881-1931), heeft een bijzondere geschiedenis. Het recept dook voor het eerst op nadat Anna Pavlova op tournee in Australië en Nieuw-Zeeland was geweest. Beide landen voeren tot op de dag van vandaag een heuse pavlova-oorlog over de vraag wie de eerste pavlova maakte; beide landen claimen het als hun nationale gerecht. Feit is dat de zoete zaligheid ook ver, zeer ver, buiten Down Under razend populair is.

Pavlova is een waar feest om te maken en gebaseerd op meringue, room en fruit waarmee je eindeloos kunt variëren. In Pavlova & Meringue leer je diverse soorten en vormen meringues maken en verrukkelijke roomvariaties bereiden. Van de meer klassieke pavlova’s maak je uitstapjes naar spectaculaire en feestelijke pavlova’s met meerdere meringuelagen gevuld met lemon curd of met tiramisu en banaan. Van schitterende mini-pavlova’s tot en met pavlova met granaatappel, vijgen & pistache of pavlova met passiefruit, yoghurt en sesamzaad.

Nieuws

Recept: pavlova met lemon curd uit ‘Pavlova & Meringue’
Deze pavlova met zelfgemaakte lemon curd staat enorm goed op de paastafel. Ook geschikt voor andere feestelijke gelegenheden natuurlijk! Lees snel verder voor het recept. Lees meer