Moro thuis

Auteur: Sam & Sam Clark | ISBN: 9789461432933 | Pagina's: 320 | €34.95 | Verschijningsdatum: 1 februari 2023

Moro thuis is wellicht het meest persoonlijke kookboek van Sam & Sam Clark tot nu toe. Alle recepturen zijn nieuw en ontwikkeld aan hun eigen keukentafel, thuis, tijdens de pandemie terwijl hun restaurant gesloten was. Het dagelijks eten moest eenvoudig zijn, makkelijk te bereiden maar wel met de kenmerkende smaken en ingrediënten die we kennen van Moro.

Van eenvoudige tostada’s met een topping van ansjovis, ingelegde paprika & ei of met geitenkaas & geroosterde rode uien tot en met Moorse eenpansgerechten, die iedereen in een handomdraai kan maken, en desserts als rozenwater-rijstpudding met een compote van rabarber & kardemom. Met mooie en verse ingrediënten kan elke liefhebber met Moro thuis aan de slag.

Combineer groene asperges met labneh, chiliboter & dukkah of maak een salade met courgette, citroen, basilicum & manchego. Serveer gegrilde aubergines met tomaten of steel de show met geroosterde zeebaars met een saus van kappertjes & peterselie. Van groente- vlees- of visgerechten tot en met verrukkelijke desserts: Moro thuis is het nieuwe visitekaartje en valt samen met het 25-jarig jubileum van Moro.

De pers over Moro thuis

Ik ben dol op alle recepten. Ze zijn magnifiek – heerlijk, opwindend, inspirerend en heel gemakkelijk.

Claudia Roden

Een zeldzaam en heel speciaal kookboek.

Nigel Slater

Dit is een fantastisch boek, met inspirerende en verleidelijke recepten vol smaak die weinig inspanning vergen. Gewoon prachtig!

Nigella Lawson

Dit boek blijft naast mijn fornuis. Het barst van de geweldige ongecompliceerde ideeën, intense smaken en veel kleur. En de recepten zijn echt makkelijk.

Diana Henry

Nieuws

Moro thuisRecept: labneh, tomaat, komkommer en za’atar uit ‘Moro thuis’
‘Moro thuis’ van Sam & Sam Clark ligt vanaf vandaag in de boekhandel! Naast salades, groenten en eenpansgerechten staan de hoofdstukken onder meer in het teken van vis, vlees en eieren en zuivel. Dit recept voor labneh, tomaat, komkommer en za’atar is een van onze favorieten en heerlijk met platbrood of pita! Lees meer
Moro thuisNieuw: Moro thuis
Moro thuis is wellicht het meest persoonlijke kookboek van Sam & Sam Clark tot nu toe. Alle recepturen zijn nieuw en ontwikkeld aan hun eigen keukentafel, thuis, tijdens de pandemie terwijl hun restaurant gesloten was. Het dagelijks eten moest eenvoudig zijn, makkelijk te bereiden maar wel met de kenmerkende smaken en ingrediënten die we kennen van Moro. Lees meer
Voorjaarsbrochure 2023 is live!
Al moet de échte winter nog beginnen en genieten we volop van verwarmende gerechten, toch verlangen we stiekem alweer naar het voorjaar! Met trots presenteren we de 7 nieuwe titels die vanaf februari 2023 gaan verschijnen. Lees meer