Limonade, fris & snacks

Auteur: Tove Nilsson | ISBN: 9789461431424 | Pagina's: 120 | €18.5 | Verschijningsdatum: 1 mei 2016

Limonade, fris & snacks neemt je mee naar de fascinerende wereld van zelf limonade maken. Uiteenlopende verfrissende en verrassende dranken op basis van siropen of op basis van gist en fermentatie. Bitter, kruidig, fruitig en vooral dorstlessend.

Maak gemberbier, agua de sandia, bubble tea of je eigen tonicsiroop en ontdek dat deze limonades geen mierzoete drankjes zijn, maar bruisend met een perfecte balans tussen bitter, zoet en zuur. Serveer daarbij de perfecte snacks zoals knapperige uienringen, gefrituurde olijven en een salsa verde met homemade tortillachips.

Leer alles over het gebruik van kruiden en specerijen waardoor jouw frisdrank zo bijzonder wordt. Welke (natuurlijke) zoetstoffen gebruik je voor welke drank en leer de diverse technieken.

Nieuws

Recept: Fizzy Orange Soda
Vandaag vieren we dat de Koning weer een jaartje ouder is geworden. Hoe kan dat nu beter met deze Fizzy Orange Soda? Deze bruisende frisdrank kan je zowel maken in een alcohol vrije variant als met champagne. Dat noemen wij nog eens Koningsdag in stijl! Lees meer
Recept: jalapeñopoppers uit ‘Limonade, fris & snacks’
Overheerlijk: cheddar met het vuur van de jalapeñopeper. Die combi vind je ook in dit recept uit ‘Limonade, fris & snacks‘. Wil je experimenteren, gebruik dan padrónpepers. Die hebben een prettig bittertje, maar zijn niet zo heet als de jalapeño’s – als je tenminste niet de pech (of het geluk) hebt dat je die ene pikante uitzondering treft. Dat komt een op de tien, of twintig, of honderd keer voor. Lees meer