Hemels koken

Auteur: Nicole Pisani | ISBN: 9789461432315 | Pagina's: 224 | €25.95 | Verschijningsdatum: 1 mei 2020

Nicole Pisani, voormalig chef-kok van NOPI, laat zien dat het juist toepassen van diverse kooktechnieken en het gebruik van onder meer de drie ingrediënten boter, zout en botten, het verschil in de keuken maakt.

Begin bij het trekken van een echt goede bouillon, leer dat boter alles samenbrengt en durf meer met zout. Daarover is Nicole Pisani duidelijk: ‘zout hélpt in plaats van hindert. Als de zoutbalans in een maaltijd niet klopt, proef je gewoon dat er iets niet klopt.’ De kennis die Pisani in Hemels koken doorgeeft, leert je om je eigen recepten te creëren.

Trek groente- en kippenbouillon tot en met zeewierconsommé en saffraanbouillon. Leg een goede voorraadkast aan en maak olie, azijn & zout met een smaakje. Leg in en fermenteer. Maak hemelse gerechten: zeeduivelstaart met vijfkruidenboter, cupcakebrownies met bruine boter en zout of dichtgeschroeide ossenstaart, gegaard in bouillon. Van supersalades en lekkere lunchgerechten tot hoofdgerechten, feestmaaltijden en desserts.

De pers over Hemels koken

Chef-koks zijn er in alle soorten en maten, maar ik heb er nog nooit een ontmoet met dezelfde toewijding voor eten en koken als Nicole. Met haar recepten wil je jezelf de hele dag in de keuken opsluiten om ze vervolgens aan tafel te delen met de mensen die je liefhebt.

Yotam Ottolenghi

Nieuws

Voorjaarsbrochure 2020 is live!
We zijn weer heel trots om jullie onze Voorjaarsbrochure 2020 te laten zien, met daarin de boeken die begin volgend jaar gaan verschijnen. Lees snel verder! Lees meer