Greek

Auteur: George Calombaris | ISBN: 9789461431479 | Pagina's: 310 | €30.95 | Verschijningsdatum: 8 juni 2016

George Calombaris, bekend van televisie als gewaardeerd jurylid van MasterChef Australië, neemt je mee naar zijn culinaire roots: de Griekse keuken. Met Greek heb je een masterclass Grieks koken in handen maar dan wel met de moderne twist van Calombaris, een culinair alleskunner en restaurateur van meerdere succesvolle restaurants.

Traditionele schotels als pasticcio (Griekse pastaschotel) of aubergines met pijnboompitten, rozijnen & tahin wisselen af met moderne Griekse gerechten: softshell krab met verse kruiden, honing & mayonaise en kofta op een open pitabroodje met munt, citroen en yoghurt.

Van snacks tot en met desserts en basisrecepten, waarbij uiteraard de gerechten uit moeders’ keuken niet mogen ontbreken: met Greek proef je de Griekse keuken thuis op je bord.

Nieuws

Recept: Gekruide baklava met amandelen en vanille
Het Suikerfeest wordt vandaag gevierd. Na een maand lang vasten is het tijd voor feest en worden er  de lekkerste gerechtjes gegeten, zoals baklava. Deze variant met vanille en amandelen komt uit Greek, het lekkere aan dit recept is dat je eindeloos kan variëren door bijvoorbeeld pistache of cashewnoten te gebruiken of een flinke snuf kaneel toe te voegen. Lees meer
Recept: varkenssheftalia uit ‘Greek’
Oh zo lekker: deze varkenssheftalia van George Calombaris uit zijn boek ‘Greek‘. De sheftalia kun je ook op een hete barbecue grillen: ideaal voor een barbecue-avond! Lees meer