De chocolade bar

Auteur: Anne-Marij de Koning | ISBN: 9789461432643 | Pagina's: 88 | €14.95 | Verschijningsdatum: 27 oktober 2021

De chocolade bar biedt meer dan 30 recepten om je eigen chocoladerepen te maken. Maak dé klassiekers als twix, bounty of toblerone die natuurlijk véél lekkerder zijn dan de repen uit de supermarkt. Of maak chocoladerepen met fruit: combineer pure chocolade met gedroogde mangostukjes, kokos en pofrijst of witte chocolade met gedroogde limoen en gesuikerde gember.

Leer de methodes om chocolade op temperatuur te brengen: tableren op een marmeren plaat of de ‘ent’-methode met behulp van au bain-marie. Wat voor invloed hebben het cacaopercentage en de herkomst op de smaak van chocolade en welke chocolade is geschikt voor welk type reep?

De recepten zijn verdeeld over vijf hoofdstukken: de klassiekers, frisse en fruitige chocoladerepen, super crunchy chocoladerepen, chocoladerepen die op je tong smelten (pure chocolade fudge met braam & hazelnoot) en last but not least chocoladerepen gebaseerd op taart. Dus ga aan de slag en maak een reep met gekaramelliseerde noten & sesam of een ruby roze chocoladereep met blauwe bessen.

Nieuws

Najaarsbrochure is live!
Met nog een stralende zomer in het vooruitzicht, zijn we toch ook alweer met onze gedachten bij de maanden waarop de dagen korter worden en we verlangen naar comfort food. Met trots presenteren we de 8 nieuwe titels die vanaf september gaan verschijnen. Lees meer