Meloensalade met sinaasappel & walnoot uit ‘Sicilië’
Uit:
Sicilië
ISBN:
9789461431646
Prijs:
€ 27,50
Voor 6 personen
Voorbereiding:
15
minuten
Bereiding:
15
minuten
Moeilijkheid:
Ideaal als voorgerecht of na een hoofdmaaltijd, deze frisse meloensalade uit ‘Sicilië‘. Hij staat supersnel op tafel! Bijna elke meloensoort is geschikt voor dit recept, afhankelijk van het seizoen. Kies een rijpe meloen die boordevol smaak zit. Dit kun je controleren door aan de bovenkant te ruiken. Als je niets ruikt, kies dan een andere meloen of wacht tot hij rijp is. Je hebt voor dit gerecht een heel goede, peperachtige olijfolie nodig; de smaak in combinatie met de sinaasappel en de meloen is het geld meer dan waard.
Ingredïenten

1 meloen (ongeveer 1-1,5 kg), geschild, pitjes verwijderd en in partjes van 2 cm dik
2 sinaasappels
2 el kleine en in stukjes gescheurde grote blaadjes munt
3 el extra vergine olijfolie
een handvol walnoten, grofgestampt in een vijzel
1 tl fijngeraspte schil van 1 onbespoten sinaasappel
fijngeraspte schil van ½ onbespoten citroen
zout, naar smaak
2 tl roze peperkorrels, grofgestampt

Bereiding

Leg de partjes meloen op een grote schaal of aparte borden.

Snijd op een plank met een scherp mes de schil en het witte vlies van beide sinaasappels. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en laat ze op de meloen vallen. Strooi de rest van de ingrediënten erover.