Cheeseburger met bacon uit ‘Hamburgers’
Auteur(s):
ISBN:
9789461430922
Prijs:
€ 9,95
Voor 4 hamburgers
Voorbereiding:
5
minuten
Bereiding:
5
minuten
Moeilijkheid:
Een klassieker, deze cheeseburger met bacon uit ‘Hamburgers’! Serveer ‘m met zelfgemaakte cocktailsaus. Succes gegarandeerd!
Ingredïenten

Hamburgers
4 broodjes
600 g rundergehakt van de uitgebeende platte bil zonder vet
120 g bacon
200 g cheddar
1 rode ui, geschild en in plakjes
zout en peper

Cocktailsaus
1 eidooier
1 eetlepel mosterd
100 ml zonnebloemolie
2 eetlepels ketchup
zout en peper

Bereiding

De saus
Roer de dooier door de mosterd. Voeg beetje bij beetje de olie toe en klop er energiek een emulsie van. Roer er vervolgens zout, peper en ketchup door.

Het vlees
Verdeel het gehakt in ballen van 150 g en vorm er hamburgers van. Bak ze in een koekenpan met wat vet op hoog vuur bruin of doe dat onder de grill; verhit ze 2 minuten per kant (ze zijn dan nog tamelijk rauw) maar laat ze niet verbranden. Bestrooi ze met zout en peper. Bak de bacon op hoog vuur 1 minuut per kant. Het moet knapperig worden maar mag niet verbranden.

De broodjes en de kaas
Terwijl je het vlees verhit, leg je de broodjes met de snijkant omhoog 1 minuut midden in de oven onder de grill. Ze moeten goudbruin worden. Snijd de kaas in plakjes en leg ze in een aardewerk schaaltje op laag vuur. Wacht tot de kaas zacht en heet is.

Samenstellen
Verdeel de saus over de bovenste helften van de broodjes. Leg de hete hamburgers steeds op de onderste helft en voorzie ze van kaas, plakjes ui en bacon. Klap de broodjes dicht en zet ze meteen op tafel.

De truc van Big Fernand
Doe wat balsamicoazijn bij de bacon in de pan. Die karamelliseert en dempt de zoute smaak.

Fotografie: Charlotte Lascève